torstai 10. lokakuuta 2013

Kirje kaasoilleni

Jotta kaasoillakin olisi kivaa...

Pohdintoja  artikkelin "Jotta kaasollakin olisi kivaa..." (Mennään naimisiin! kevät 2012) pohjalta.

Olen aivan innoissani häälehdistä joita löysin Jyväskylästä ihan lähikirjastostani. Upea valikoima Häät ja Mennään naimisiin! lehtiä. Voitte vaan kuvitella, että sieltä lähtivät muutama uusin numero sekä jokin vähän vanhempikin muuten vain kiinnostava lehti.


Eilisen sairaslomapäivän viihdykkeet yllä.

Mennään naimisiin! lehden artikkeli alkaa näin:
"Parhaimmillaan ystävän häävalmisteluiden ja häiden seuraaminen vahvistaa ystävyyttänne, pahimmillaan se loppuu häihin tai jopa ennen sitä. -- Jos arvostat ystäviäsi, mieti näitä asioita ennen kaason valintaa. Kaasoilun maine on osin syystäkin kurja. Pelastetaan kaasous!"

Tää on siis omistettu teille: Kaaso N. & Kaaso K. <3

Mitä kaason kuuluu tehdä?
Kaason alkuperäinen tehtävä oli pukea morsian.
"Tänä päivänä kaaso voi olla lähes täyspäiväinen hääjärjestelijä, morsiamen henkinen tuki, töissä hääjuhlassa, ylin makutuomari tai mitä tahansa näiden väliltä."
Itse toivon todellakin teiltä näiden väliltä jotain... ehkä saan ajatuksiani purettua tämän tekstin myötä, jotta te rakkaat kaasonikin pääsisitte perille niistä.

Kaason mahdollisia tehtäviä:

Hääjärjestelyt ja häiden suunnittelu mun kanssani
Koska ystävyytemme on minulle tärkeä en halua teidän tekevän liikaa. Tämä siksi, että häät ovat minun ja sulhaseni ja siksi, että en halua vaivata teitä liikaa. Toivon, että askartelette kanssani, kiertelette kauppoja kanssani sekä olette esimerkiksi mukana suunnitelemassa pöytäjärjestystä. Voisimme yhdessä suunnitella minkälainen hääohjelma voi olla, mutta haluan kuitenkin sulhaseni kanssa päättää siitä. Tiedän, että teillä on ihania ideoita häihimme ja ilolla kuulen ne kaikki. Suunnitellaan sitten ideoittemme perusteella mahtavat häät.

Toivon, että kaasous vain vahvistaa ystävyyttämme. Haluaisin teidät mukaan makutuomariksi hääpukuja sovittamaan, kampausta valitsemaan sekä kukkakauppaan. Henkinen tukesi on minulle tärkein. Saisinko soittaa sulle, silloin kun kaikki menee pieleen tai käyn muuten vain ylikierroksilla innosta tai hermostuksesta? Muut tehtävät haluan hoitaa yhdessä tulevan aviomieheni sekä perheeni kanssa.

Polttarit
Haluaisitteko järjestää polttarini? Se olisi minulle tärkeää ja uskon, että niistä tulisi unohtumattomat ja ihanat. Parasta olisi kun polttarini järjestäisitte te, minulle niin rakkaat naiset!

Morsiamen pukeminen
"Tämä perinteinen kaason tehtävä on yhä yksi makeimmista. Jos et ole uuvuttanut kaasoa etukäteen, teillä tulee olemaan ihanaa keskenänne hääaamuna."
Saisinko teidät aamulla omakseni, tulisitteko kanssani kampaukseen ja meikkiin? Joutaisiinko yhdessä lasilliset samppanjaa? Olisi ihana hihitellä ja kyynelehtiäkin (todellakin!) kanssanne.
Toivoisin, että meillä kenelläkään ei olisi enää velvollisuuksia ennen häitä. Olisi ihanaa kun voisimme vain pukeutua ja valmistautua ja tunnelmoida.

Hääkimpun piteleminen
Toinen teistä saa pidellä kaunista kimppuani.


Kuva

"Yksinkertaisimmillaan kaaso seisoo alttarilla morsiamen takana ja pitelee hääkimppua. Helppo homma, mutta tästäkin voi syntyä iso riita. Monen morsiamen mielestä kaason tulee koristaa häitä mutta ei kuitenkaan olla liian kaunis."
Te, molemmat kaasoni, ootte uskomattoman kauniita ja sellaisia saattekin olla!

"Morsian saattaa haluta pukea kaason oman makunsa mukaan tai ainakin olettaa, että kaaso pukeutuu teemaväriin tms. Joillekin kaasoille tämä sopii, osa kauhistuu ajatusta."
Uskoisin, että ollaan päästy tästä seikasta yhteisymmärrykseen. Toivon teiltä teemavärin mukaista valkoista asua joka on lyhyt erottuakseen omasta puvustani.

"Perinteisesti kaaso oli vanhempi nainen, joten ristiriitaa kaason ja morsiamen ulkonäön suhteen ei häissä syntynyt. Todennäköisesti bestiksesi tai sisaresi on kuitenkin hyvännäköinen nuori nainen."
Todellakin ootte!

"Muista kuitenkin, että jokainen nainen haluaa näyttää hyvältä - sinunkin häissäsi."
Te niin näytätte hyviltä ja ootte hotteja morsiusneitoja!!

Hääpäivän järjestelyt
"Usein kaaso ja bestman huolehtivat siitä, että kaikki sujuu hääpäivänä hyvin. Että vieraat osaavat pöytiin, että ajoitukset osuvat kohdalleen tarjoilun ja ohjelman suhteen, että kaikilla on mukavaa ja kukaan ei ole yksin... Tämä tarkoittaa täyttä työpäivää."
Haluaisin, että teilläkin olisi mukavaa tärkeänä päivänäni. Haluan, että juhlitte kanssamme. Jaetaan siis vastuuta kaikkien kesken, vanhemmillemme, sisaruksillemme sekä myös niille kultaselle kolmelle bestmanille.

Kenestä kaaso?
"Kannattaako kaasoksi valita paras ystävä vai sopivin henkilö? Paras ystävä voi olla häiden jälkeen entinen paras ystävä."
Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä kenet haluan kaasokseni. Sulhasenikin oli täysin samoilla linjoilla valinnan kanssa kun sitä tiedustelin. Tiedän, että välillemme ei tule häiden takia säröjä. Olen valinnut parhaat ja ihanimmat ihmiset kaasoikseni ja samalla olette myös sopivimmat siihen tehtävään.
Kestäisittekö myös hiukan panikointiani sekä hössötystäni? Lupaan olla niiden suhteen varovainen ja annan teidän myös levätä VÄLILLÄ. :)
Olisitteko kuitenkin mulle ne henkilöt joille voin purkaa tuntojani ja näyttää sitä paniikkiakin joskus? Säästäisin mielelläni sulhoni näiltä asioilta.

Hyvän kaason ominaisuudet?
"Täydellisellä kaasolla on rajattomasti aikaa, rahaa, rakkautta ja kärsivällisyyttä. Lisäksi hän on edustava ja ahkera."
Hihi, miksi luulette että valitsin teidät?! :D

Eikun tosissaan. Oon pyytänyt kaasoikseni just teidät koska tiedän, että tullaan toimeen vaikka olisinkin välillä hieman hankala. Saatan ehkä olla rasittava ja kohtuuton ainakin jossakin välissä hääjärjestelyjä. Mutta pidän kuitenkin huolen, että teidän on hyvä olla ja saatte hoitaa asioita omien tuntemuksien ja voimavarojen mukaan.

Kuka kustantaa?
"Jokainen kustantaa omat menonsa. Häät ovat teidän juhlanne, parasta olisi kun häistänne ei koituisi kaasoille lainkaan kustannuksia. Ihannetapauksessa maksatte siis lounaat, kahvit, viinit, taksimatkat, junamatkat, yöpymiset - kaiken."
Apua, tähän emme taida pystyä. Asummehan Kaaso N. kanssa eri kaupungeissa.... Voitaisko laittaa kustannukset yhteisen ajan ja ystävyyden vaalimisen piikkiin? Lupaan muistaa teitä aina välillä, mutta valitettavasti en pysty maksamaan kaikkea, vaikka hienoa se olisikin!

Vieläkö haluatte olla kaasojani? <3
Love, Ida

Kirjoitus on tehty em. artikkelin pohjalta ja monet sen ajatuksen ovat syntyneet suoraan artikkelista. Tekstin rakenne sekä sen otsikot ovat artikkelin mukaisia. Lainaukset ovat suoraan artikkelista.


6 kommenttia:

  1. Haluan! ♡♥♡ Vastaus kysymyksees: Sun todellakin pitää soittaa mulle, silloin kun kaikki menee pieleen tai käyt muuten vain ylikierroksilla innosta tai hermostuksesta! Tahdon olla rinnallas tukemassa ja toteuttamassa unelmienne päivää! Oot tärkee!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kaaso K. Onnen kyynel vierähti poskelle lukiessani vastaukses! <3

      Poista
    2. Täällä kans siun kirjettä lukiessa! :') Halaus! ♥

      Poista
    3. Ja Kaaso K. parasta tässä on se, että tiedän voivani soittaa sulle milloin tahansa jos on asiaa. Tiedän myöskin sen, että jaksat (ainakin vielä) kuunnella mun ainaisia häälöpinöitäni! Haleja! <3

      Poista
  2. Vaikka kaaso N asuu toisessa kaupungissa yritän parhaani mukaan olla suunnittelemassa teidän tärkeää päivää! <3 Olen iloinen, että saan seistä rinnallasi sinulle tärkeimpänä päivänä! <3 Olet tärkeä ja sinusta tulee kaunein morsian ikinä :). Ja älä epäröi ottaa sitä puhelinta käteen ja soittaa sillon kun siltä tuntuu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi oot niin rakas! <3 Susta tiedän aina että voin soittaa mihin aikaan tahansa! <3

      Poista

Rohkeasti kommentoimaan, kysymään lisää tai antamaan vain muuten palautetta.
Love, Ida