sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Ilmapalloja?

Oon ihastunut juhlapaikan ja kirkosta poistumisen koristeita miettiessäni ilmapalloihin. Valkoisiin ilmapalloihin.
Alunperin ajattelin, että ilmapalloja voisi olla kirkosta poistuttaessa korvaamassa saippuakuplat, riisin, paperisilpun tms. Vieraat muodostaisivat ilmapallokujan jota pitkin astelisimme alas Tuomiokirkon rappusia ja samalla päästäisivät pallot ilmaan. Nyt kuitenkin kuvia katsellessani aloin pohtimaan sitä, kuinka hienoja kuvia saisimme hääseurueesta ilmapalloineen kirkon luota. Voisiko kuvia ensin ottaa hääseurueesta ja sitten päästää yhdessä kymmenet valkoiset ilmapallot ilmaan ja seurata niiden leijailua? Ah, pakahdun onnesta miettiessäni sitä.


Ilmapallojen käyttämisessä kirkolla mietityttää lähinnä vain se rahapuoli... Luin jostakin blogista aiemmin että noin 50 kaasuilmapallosta oli maksettu 100-150 euroa ja sellaisen rahan laittaminen ilmapalloihin tuntuu hulluudelta meidän budjetilla. Mikäli raha ei olisi esteenä valitsisin ne heti. Aion kuitenkin selvittää ilmapallo asiaa ja olla hylkäämättä sitä vielä.


Tämän kuvan kaltainen ilmapallo-asetelma olisi mahtava, esimerkiksi Photo Booth kuvien takana korvaamassa taustakangasta. Kuitenkin kokonaan valkoisena, pallot, narut ja nuo napit/pilkut.

Asia mitä pitäisi pohtia jos ilmapalloihin päädytään, on se, että kuka ne ilmapallot sitten noutaa hääpäivän aamuna ja millä. Vaikka jokaiselle vieraalle (vieraslistalla tällä hetkellä n. 80 nimeä) ei olisikaan hankittu omaa palloa, on esimerkiksi 50 kaasuilmapallon kuljettamiseen varattava melkoisen suuri auto. Onko jollakulla kokemusta tästä?  En kuitenkaan halua varata kaasoja, bestamaneja tai sukulaisia täyttämään ilmapalloja kirkolla. Joten pallot pitäisi noutaa valmiiksi täytettyinä.


Nämä ihanat ilmapallon päälle tehdyt pitsipallot ovat unelmat!! Pitsi tulee näkymään juhlapaikkamme koristeluissa suuresti.
Tätä koristevaihtoehtoa täytyy todella miettiä. Ne on ilmeisesti toteutettu niin että liima/vesiseoksella kovetetaan pitsi ilmapallojen päälle ja sitten ilmapallot poistetaan sisältä. Helppoa kuin mikä. löytäisinköhän edullista ja kaunista pitsiä tähän tarkoitukseen? Voisivatkohan ne esimerkiksi roikkua meidän pöydän yläpuolella?


Saisipa niitä pitsisiä ilmapalloja valmiiksi tilattunakin. Do it yourself - on kuitenkin mottoni!

Juhlapaikan koristeluissa ilmapalloja olen ajatellut käyttää MALTILLISESTI. Ei niin, että jokainen ovenpieli ja nurkka on täynnä kymmeniä ilmapalloja vaan niin, että niitä olisi muutamia esimerkiksi lahjapöydän tai karkkibuffetin takana.

EI NÄIN:


TAI NÄIN:


VAAN NÄIN:


Ihana idea ilmapallojen käyttämiseen valokuvissa:



Tämän kuvan voin niin kuvitella omissa häissämme hieman muunneltuna: valkoiset pallot, kuva yläviistosta tai ylhäältä, iloista ja värikästä hääjuhlakansaa. :)

Kuvat: Täältä täältä täältä täältä täältä täältä

Pitäisikö noudattaa sitä ihanaa sanontaa: DO IT! vai vielä miettiä muita vaihtoehtoja?

Love, Ida

6 kommenttia:

  1. Ilmapallot on kyllä upeita, ja tuo pallojen vapautus vihkimisen jälkeen taitaa vielä olla suomessa suht harvinaista. Ehkä vähän hankalampi toteuttaa verrattuna perus riisiin tai saippuakupliin, mutta näyttää taatusti upelta kuvissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisikohan se hankala? Ehkä tekstissä pohtimiltani näkökulmilta (raha, kuljetus, kuka täyttää/noutaa...) ainakin.
      Moni suomalainen taitaa valita ns. helpomman vaihtoehdon.. Ehkä mekin. Mietinnässä on vielä yksi toinenkin vaihtoehto, siitä myöhemmin!

      Poista
  2. Ihania ja kauniita ideoita! Nyt vaan tutkimaan, millä hinnalla niitä sais :) Vois olla kiva kokeilla hyödyntää palloja myös jossakin hääkuvassakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hääkuvissa oon ajatellut myös. Voisin postata myöhemmin niistä hienoista potrettikuvia jotka on mun mieleen! :)

      Poista
  3. Ai apua noi pitsipallot on ihania!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ja miten moneen muuhunkin voi soveltaa tuota samaa ideaa. :)
      Ajattelin postata niistä myöhemmin.

      Poista

Rohkeasti kommentoimaan, kysymään lisää tai antamaan vain muuten palautetta.
Love, Ida